вівторок, 7 грудня 2010 р.

Обговорюємо порядок встановлення батьківської плати

Такий проект прийшов з Києва.
Чорний текст оригіналу, червоним доповнення мої - радьмося!

Порядок

встановлення розміру плати за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) системи Міністерства культури і туризму України

1. Плата за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) системи Міністерства культури і туризму України є додатковим джерелом фінансування.

2. Розмір плати за навчання визначаються керівником навчального закладу один раз на рік (на початок навчального року) і погоджуються відповідним рішенням органів державної виконавчої влади органу управління галузі культури за підпорядкованістю закладу.

3. Розмір плати за навчання встановлюється з урахуванням стану соціально-економічного розвитку регіону, але не може перевищувати (на час встановлення плати) для шкіл: у містах 200 і більше тис. мешканців - 10 %, у містах до 200 тис. мешканців – 7%, у сільській місцевості та у селищах міського типу - 4 % встановленого законодавством розміру мінімальної заробітної плати.

4. Право на безоплатне навчання мають: діти із багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, а також інші категорії осіб, пільги для яких встановлені чинним законодавством.

5. Місцеві органи державної виконавчої влади мають право встановлювати додаткові пільги з плати за навчання з урахуванням можливостей місцевих бюджетів для наступних категорій: дітей-напівсиріт (втрата годувальника); дітей матерів-одиначок; двох дітей з одної сім’ї; дітей, які навчаються на двох мистецьких відділеннях або музичних інструментах; обдарованих дітей; дітей працівників закладу; дітей батьків-інвалідів тощо.

6. Установити, що витрати, пов'язані з наданням пільг, відшкодовуються за рахунок відповідних бюджетів.

7. Кошти, одержані як плата за навчання, спрямовуються на розвиток матеріально-технічної бази закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар