пʼятницю, 3 грудня 2010 р.

Президія ради директорів ПСМЗ України пише до Президента .


МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ

РАДА ДИРЕКТОРІВ ПОЧАТКОВИХ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ МИСТЕЦЬКИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

(ШКІЛ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ) УКРАЇНИ

ПРЕЗИДІЯ

04208, м. Київ – 208, проспект Г.Гонгадзе, 9 “А” тел.. (044) 433-25-00, 433-27-00

2 грудня 2010 02-10/ПУ

Президенту України

В.Ф.Януковичу

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!

Педагогічні колективи та батьки учнів шкіл естетичного виховання України стурбовані ситуацією яка склалася навколо намагань Кабінету міністрів України прийняти розпорядження «Про затвердження Плану заходів з підготовки та внесення змін до деяких нормативно-правових актів щодо удосконалення надання бюджетними установами якісних послуг, гарантованих державою», який за ініціативою Міністерства фінансів України розглядався 25 листопада 2010 року на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики.

В Україні, навіть в особливо важкі часи всесвітньої економічної кризи, ні в кого з чиновників не вистачило сміливості замахнутися на найсвятіше – дітей України, нашого майбутнього. Сьогодні, коли праця учителя майже зрівнялася по оплаті з некваліфікованими працівниками, дико звучить пропозиція щодо скорочення годин навчального плану, збільшення кількості учнів в групах з 10-ти до 30-ти, збільшення кількості годин на одну педагогічну ставку тощо. Ці пропозиції суперечать Законам України «Про освіту», «Про позашкільну освіту» якими визначені соціальні гарантії для педагогічних працівників. Про надання яких якісних послуг, гарантованих державою йдеться у назві розпорядження, якщо пропонується збільшити кількість учнів у групах, норму годин на одну ставку, не проводити заміну тимчасово відсутніх по хворобі педагогічних працівників тощо??? А що ж робити тим учням, викладачі яких ЗАХВОРІЛИ? Невже вчитель не може захворіти тільки тому, що для його учнів не будуть проводитись уроки? Невже робота з 10-ма учнями в групі менш якісна ніж з 30-ма??? Тільки людина з хворою уявою могла запропонувати надання таких «якісних» послуг!

Шановний пане Президенте! Згадайте гасла «Україна для людей!» та «Почую кожного!», з якими Ви йшли на вибори і Вас обрали Президентом. Хотілося б, що Ви нас почули і запропонували Прем’єр-міністру вирішувати проблеми бюджетників не за рахунок бюджетників, а більш пильно придивитися до наших «народних обранців» та олігархів, які їздять у шикарних лімузинах, літають на власних літаках, мешкають у палацах і маєтках. Хіба їм відомо, як ледь стягують кінці з кінцями від авансу до зарплати ті, які називаються у нашому суспільстві УЧИТЕЛЯМИ, ЛІКАРЯМИ, БІБЛІОТЕКАРЯМИ? За що так ненавидять залишки української інтелігенції наші урядовці? Невже Ви, вельмишановний Вікторе Федоровичу, забули Вашу першу вчительку і не знаєте, як сьогодні живеться всім тим, кого називають БЮДЖЕТНИКИ?

Звертаємося до Вас, як до гаранта КОНСТИТУЦІЇ! Не допустіть прийняття даного розпорядження та не допустіть порушення конституційних прав людини і громадянина який у нашій державі називається «інтелігенція».

У разі, якщо Кабінет міністрів прийме це ганебне розпорядження, педагогічні працівники шкіл естетичного виховання разом з батьками та учнями та за підтримки бібліотекарів і працівників галузі охорони здоров’я змушені будуть оголосити Всеукраїнську акцію протесту! Невже тільки у такій спосіб у нашій державі можливо привернути увагу до проблем зубоженої української інтелігенції.

Сподіваємося, вельмишановний Вікторе Федоровичу, на розуміння і підтримку.

З повагою,

Голова Президії О.Г.Шаліт

Немає коментарів:

Дописати коментар