четвер, 14 березня 2013 р.

Відбулося відкриття обласної дитячої виставки «Об'єднаймося ж, брати мої!»


         Підсумковим    заключним     акордом   обласного   конкурсу     дитячої       творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!» стало відкриття виставки у залах Львівського Палацу мистецтв 7 березня 2013 року. Привітати юних авторів прийшли знані митці, шановані у Львівському творчому середовищі люди: народний художник України, академік Любомир Медвідь, заслужений діяч мистецтв України мистецтвознавець Роман Яців, Ігор Гавришкевич та інші.


Приємною новиною для організаторів конкурсу, членів журі та конкурсантів стало повідомлення про те, що двоє представників Львівської області (переможці цьогорічного обласного конкурсу) на Всеукраїнському конкурсі «Об'єднаймося ж, брати мої!» у Києві стали переможцями четвертого заключного етапу й будуть нагороджені у Каневі Дипломами та пам’ятними подарунками. Ними стали: Проданчук Роман (викл. І.Мідянець) учень 2-го класу Львівської ДХШ ім. О. Новаківського та учениця Самбірської школи декоративно-ужиткового мистецтва Сантурська Ірина (викл. І.Осейчук).



Звертаючись до дітей Л.Медвідь назвав їхню творчість подібною до чистих потічків, які в майбутньому ввіллються у могутню ріку Українського мистецтва.
Переможці конкурсу в урочистій обстановці були нагороджені дипломами департаменту з питань культури, культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації, фотографувалися разом з батьками та викладачами біля свої експонованих на виставці робіт, раділи можливості поспілкуватися між собою.
Запрошувати на відкриття виставок дитячі музичні колективи стало вже доброю традицією. Так в минулому одними з чудових подарунків для учасників та гостей виставки стали музичні вітання державної чоловічої хорової капели «Дударик» та вокальної формації «Пікардійська терція» і цей раз не став винятком. Чудовим доповненням урочистості став виступ ансамблю бандуристів Львівської ДМШ №8 під орудою Наталі Богун. Дівчата виконали твори на слова Кобзаря і це створило святкову, урочисту атмосферу відкриття.
Вітаємо всіх переможців, учасників та гостей та організаторів цього цікавого, вкрай необхідного творчого заходу!

Немає коментарів:

Дописати коментар